"Tot ne mănâncă unii (...) că Hidroelectrica de-aia a făcut atâta profit, că a tăiat bugetele fie de la mentenanţă, fie de la investiţii. Absolut fals, nu are de-a face una cu alta. (...) Cu toate acestea, Hidroelectrica, într-o perioadă de restrişte, a alocat 1,2 miliarde de euro bugetului de investiţii pe cinci ani de zile, 2015-2020", a declarat Borza.

În susţinerea afirmaţiilor sale, administratorul judiciar a enumerat câteva dintre investiţiile derulate de Hidroelectrica în ultima perioadă.

"Anul trecut am semnat contractul de 75 de milioane de euro cu Stejarul, anul trecut am demarat în trombă finalizarea unor investiţii, fie că se cheamă Dumitra, Bumbeşti (...), o lucrare de 210 milioane de euro. (...) Domnul ministru (ministrul Energiei - n.r.) va avea onoarea săptămâna viitoare să inaugureze centrala de la Bretea, o centrală nouă-nouţă de 12 megawaţi, 78 de milioane de euro valoarea investiţiei. (...) Deci iată că avem investiţii", a concluzionat Borza.

El a adăugat că au fost alocate sume suficiente şi pentru mentenanţă, renunţându-se doar la contractele cu firmele care căpuşau societatea.

"Şi la mentenanţă am tăiat doar ceea ce au furat firmele prietene, alea vreo 200 de căpuşe. Bugetul de mentenanţă a fost în fiecare an în jur de 45 de milioane de euro, ceea ce este mai mult decât îndestulător", a precizat administratorul judiciar de la Hidroelectrica.

Hidroelectrica se află din nou în insolvenţă din februarie 2014. Compania a mai fost anterior în procedură de reorganizare judiciară în perioada iunie 2012 - iunie 2013, aminteste agerpres.