Intr-un interviu acordat revistei Esquire, vedeta americana a declarat ca sufera de prosopagnozie, o afectiune a creierului, care diminueaza capacitatea de recunoastere a chipurilor. Pitt a recunoscut ca fetele oamenilor cu care intra in contact dispar din memoria lui imediat ce discutia s-a incheiat. Potrivit spuselor sale, a fost de multe ori nevoit sa dea de inteles ca recunoaste persoana care se indreapta spre el, desi in realitate nu era asa.

Pitt a relatat ca, in unele cazuri, i-a rugat pe interlocutorii sai sa precizeze in ce cirumstante s-au intalnit, primind in loc de raspuns acuzatii de egoism si orgoliu. „Cati oameni ma urasc acum, gandindu-se ca nu-i respect”, a subliniat actorul, mentionand ca toate aceste probleme ii complica viata, mai ales cand trebuie sa iasa in lume. „Iata de ce raman acasa”, a explicat el.

Vedeta intentioneaza sa urmeze o serie de investigatii de specialitate. Medicii sunt de parere ca astfel de afectiuni pot fi dobandite sau din nastere. In primul caz, ele pot fi rezultatul unor traume, a aparitiei unui tumori sau a unor tulburari vasculare. Exista numeroase metode de vindecare.