In prezent indicele monetar Euribor se situeaza la un minim istoric. «Dobanda fixa reprezinta un element important pentru clienti. Prin urmare, garantia nemodificarii dobanzii pentru o perioada de 7 ani, ofera clientilor siguranta pastrarii costurilor si stabilitate pe un termen indelungat. In momentul de fata oferim cea mai lunga durata pentru dobandă fixa in cazul creditelor imobiliare/ ipotecare», a declarat Elena Oprea, Directorul Executiv Adjunct al Departamentului Marketing si Management Produse al BRD.

Pentru un credit in Euro, cu avans mai mare de 25% si cu o durata de pana la 20 de ani, dobanda fixa este de 3.9% in primii 7 ani. La un credit in valoare de 60.000 Euro pe o perioada de 20 de ani clientul va plati in prima luna o rata de 500 Euro, iar DAE este de 6,95%.

In cazul creditelor in moneda nationala, cu un avans mai mare de 15% si pe o durata de pana la 20 de ani, dobanda fixa in primii 7 ani este de 6,6%. Astfel, pentru un credit in valoare de 270.000 Lei, clientul plateste in prima luna o rata de 2.364 Lei, iar DAE de 8,09%.

In calculul DAE este inclusa asigurarea de viata.