"Unii dintre prietenii mei britanici m-au întrebat dacă este posibil să revină asupra Brexit-ului şi dacă îmi pot imagina un rezultat conform căruia Marea Britanie ar rămâne în UE", a spus Tusk, adresandu-se presei. "Le-am spus că, de fapt, Uniunea Europeană este fondată pe vise care păreau imposibil de realizat. Prin urmare, cine ştie?", a adăugat seful UE.

El şi-a încheiat interventia citand un vers din hit-ul 'Imagine' al lui John Lennon: "Puteţi spune că sunt un visător, darnu sunt singurul".

Discuţiile privind condiţiile retragerii Marii Britanii din UE au început oficial luni la Bruxelles de cei doi negociatori-şefi: Michel Barnier, din partea blocului comunitar, şi David Davis, din partea Regatului Unit.

Este de aşteptat ca premierul britanic Theresa May, care vine la Bruxelles de pe o poziţie fragilizată după pierderea majorităţii absolute la alegerile legislative anticipate recente, să le prezinte joi seară celorlalţi 27 de şefi de stat şi de guvern din UE punctul său de vedere privind soarta cetăţenilor direct vizaţi de Brexit (cetăţenii europeni din Regatul Unit şi expatriaţii britanici), mentioneaza agerpres.