Ce inseamna TICKS? Taiwan, India, China, Coreea de Sud si Africa de Sud. "Puternice in domeniul tehnologiilor de varf, Taiwan si Coreea de Sud au eliminat din joc Brazilia si Rusia, pentru care esentiale sunt materiile prime", explica autorul articolului din Financial Times.

In opinia jurnalistului, "aceasta inlocuire spune multe despre noul caracter al pietelor in curs de dezvoltare si a lumii, in general: serviciile, in special de tehnologii avansate, ies pe primul plan, in timp ce comertul cu materiale,  in special cu materii prime, trece pe pozitia secunda".

"BRICS nu mai este acel motor de crestere a pietelor emergente. Se reaseaza o noua ordine a lucrurilor", spune Steven Holden, fondatorul Copley Fund Research. "Ramurile tehnologice avanseaza cu rapiditate, iar acum tarile in curs de dezvoltare trebuie sa investeasca in consumator", sustine FT. Si explica: "Pe multe piete emergente, tinerii consumatori se adapteaza mult mai rapid decat in SUA la schimbarile tehnologice in domenii precum comertul electronic si achizitiile online".