Inainte ca Brigitte sa paraseasca domiciliul conjugal, opinia publica aflase deja detaliile tinutei sale. "Brigitte va purta un taior bleu lanvanda, asortata cu o vesta la doua randuri de nasturi. O tinuta desenata special pentru aceasta ocazie de Nicolas Ghesquiere, directorul artistic al casei Vuitton. Rochia, dar si geana Vuitton i-au fost imprumutate", precizeaza Le Figaro.

Fusta scurta, asa cum cere protocolul. Tinuta Primei Doamne a Frantei este deja puternic dezbatuta pe retelele de socializare. Unii au comparat taiorul sotiei lui Macron cu cel purtata de Melania Trump in ziua ceremoniei de investire a presedintelui american, tot bleu si semnat Ralph Lauren.

Inaintea ei, fiica mai mare a Brigittei, Laurence Auziere, tot in bleu, a traversat covorul rosu impreuna cu sotul si cei doi copii ai sai. Cateva minute mai tarziu, alta fiica, Tiphaine Auziere, o infocata sustinatoare a lui Emmanuel Macron, si prietenul ei au pasit in curtea Palatului Elysee.

Spre deosebire de Cecilia Serkozy, care a sosit insotita de copii la ceremonia predarii puterii, in 2007, Brigitte a venit singura. In mod simbolic, fara indoiala. Pentru a demonstra ca Prima Doamna nue ste decat sotia presedintelui? Sau un semn ca first lady va avea, de acum inainte, un statut oficial? E adevarat, Macron a promit "reformarea", inca din "primele saptamani" ale mandatului sau de cinci ani, a acestui rol ambigu", declara, in timpul campaniei sale, Emmanuel Macron.

In absenta unor informatii concrete, expertii s-au gandit la Claude Pompidou, o femeie de cultura, prietena a poporului, un spirit independent.