Prinipalul initiator al proiectului, Jonathan Wilson, spune ca banii vr fi cheltuiti in felul urmator: 15 milioane de lire sterline vor fi folosite pentru achizitia sau luarea in arenda a terenului. Alte 188 de milioane vor fi inghitite de lucrarile de constructie, iar cu 1,4 miliarde de lire sterline vor fi cumparate materialele necesare. 

Banii care vor ramane dupa finalizarea constructiei, probabil in jurul anului 2023, vor fi utilizati pentru dotarea tehnica si nevoile sociale ale viitorului oras. Proiectul se va derula in doua etape, prima faza urmand sa se incheie in 2016, cand vor fi date spre folosinta primele locuinte.

"Suntem o echipa de arhitecti si ingineri ambitiosi, care doreste sa creeze o copie complet functionala a Minas Tirith, asa cum arata in trilogia The Lord of the Rings", se precizeaza pe site-ul IndieGoGo. Autorii sunt convinsi ca pot realiza nu numai cea mai fantastica atractie tursitica din lume, dar si un loc unic pentru viata si munca.

Contributia minima este de 3 lire sterline, dar initiatorii proiectului promit numeroase avantajelor pentru cei care vor oferi mai mult. Astfel, pentru 50 de lire sterline va fi organizata o excursie gratuita prin viitorul Minas Tirith, cand va fi construit.

Cei care vor contribui cu 500 de lire, vor putea petrece o noapte intr-una dintre cele 300 de camere de doua stele. Pentru 100.000 de lire sterline va fi asigurat accesul pretutindeni in viitorul oras, unde, potrivit Daily Mail, pretul unui apartament obisnuit se va ridica la 400.000 de lire sterline.