BP a angajat o bancă de investiţii pentru vânzarea participaţiei deţinute la SECCO, ca parte a programului de renunţare la afacerile în care nu deţine controlul. Încheierea cu succes a tranzacţiei ar reprezenta prima ieşire semnificativă a BP dintr-o afacere din China.

Situată în Caojing, lângă Shanghai, SECCO este cea mai mare rafinărie din China, iar construcţia sa a costat 2,7 miliarde de dolari, conform site-ului BP.
Celălalt acţionar al SECCO este compania de stat China Petroleum & Chemical Corp (Sinopec) şi una din subsidiarele sale. SECCO, o societate mixtă înfiinţată în 2001, produce etilenă şi propilenă, folosite pentru a face produse din plastic şi cauciuc sintetic.

BP a trebuit să plătească o amendă record de 20,8 miliarde de dolari (18,2 miliarde de euro) în urma unei plângeri din partea administraţiei americane pentru ceea ce rămâne în istorie ca unul dintre cele mai grave dezastre ecologice care au lovit Statele Unite ale Americii. În 2010, explozia de pe platforma Deepwater Horizon din largul coastelor Louisianei a ucis 11 persoane şi a provocat scurgerea a 507 de milioane de litri de petrol în mare. Pentru a acoperi plata amenzilor şi a costurilor legate de curăţarea zonei, BP a vândut active de peste 50 miliarde de dolari în ultimii şase ani.

Costul total al scurgerilor de petrol în urma exploziei de pe platforma Deepwater Horizon se ridică la 61,6 miliarde de dolari (55,3 miliarde euro) înainte de plata impozitelor, a anunţat luna trecută BP, mentioneaza agerpres.