Chiar dacă un apel telefonic, trimiterea unui mesaj text sau navigarea pe web rămân interzise, pasagerii nu vor mai trebui să-și închidă aparatele electronice la decolare și aterizare.

"După avizul favorabil al autorității aviației civile britanice, această decizie înseamnă că de mâine /19 decembrie/, pasagerii British Airways vor fi autorizați să-și folosească tabletele, telefoanele și e-readerul în mod de zbor de la îmbarcare până la coborarea din avion", a declarat BA.

La 31 octombrie, autoritățile europene de aviație au declarat ca vor sa imite Agenția americană a aviației civile /FAA/, care a anunțat în aceeași zi o relaxare a regulilor sale în materie.

"Suntem extrem de încântați de a fi prima companie aeriană din Europa ce introduce aceste schimbări care vor fi de mare beneficiu pentru clienții noștri pe toate zborurile British Airways în întreaga lume", a declarat căpitanul Ian Pringle, instructor de zbor la British Airways.

Anterior în acest an, compania britanică a anunțat că permite pasagerilor un apel telefonic la scurt timp după aterizare.

Pe două zboruri zilnice ale companiei legând City Airport din Londra de New York, pasagerii au dreptul să trimită SMS-uri și să utilizeze Wifi pe toată durata călătoriei, a reamintit de asemenea BA miercuri.