Acordul obligă noul proprietar să menţină activitatea de producţie la fabrica de la Kanfanar, Croaţia, timp de cel puţin cinci ani de la data preluării şi să plătească o sumă suplimentară de 50 de milioane de euro în cazul în care fabrica se va închide mai devreme.

Scăderea consumului de ţigarete în Occident determină marii producători să se extindă pe noi pieţe sau să-şi consolideze operaţiunile pentru a reduce costurile şi a stimula profiturile. British American Tobacco, al doilea mare producător mondial de ţigarete, a preluat recent Souza Cruz, cel mai mare producător de ţigarete din Brazilia.

Holdingul croat Adris Grupa, care mai are operaţiuni şi în industriile turismului şi asigurărilor, a anunţat încă din luna septembrie a anului trecut că ar putea căuta un partener pentru operaţiunile sale în domeniul ţigaretelor în condiţiile în care creşterea competiţiei globale îi afectează operaţiunile în acest domeniu.

British American Tobacco România este liderul pieţei de tutun din România. Prezentă în România din 1994, ca reprezentanţă locală, BAT România a fost fondată în 1996 ca entitate de business locală şi a început producţia în 1997, la fabrica din Ploieşti, aminteste agerpres.