'Faptele nu s-au schimbat. Cred că un număr de instituţii-cheie, precum DNA, au emis comunicate în ultimele 24 de ore. Deci faptele nu s-au schimbat. Dar am simţit că este potrivit să clarificăm două cuvinte din raport, să facem mai clar că discutăm despre cazuri confirmate, în care s-a făcut punerea sub acuzare. Asta este în principal ceea ce am făcut', a precizat Mark Gray, în conferinţa de presă zilnică a Comisiei, despre modificarea operată joi în raport.

Întrebat de ce schimbarea din raport nu a fost făcută publică de serviciile CE printr-un comunicat de presă, purtătorul de cuvânt a răspuns că 'acest lucru nu a fost ascuns de nimeni', relateaza Agerpres in pagina electronica.

'Pot să depun mărturie despre numărul de convorbiri telefonice cu jurnaliştii pe care le-am avut ieri (joi - n.r.) în care am fost foarte transparenţi privind schimbările pe care le-am făcut. Nu avem nicio problemă în a explica asta. Am făcut asta, subliniez, pentru a înlătura o ambiguitate specifică, pentru că, după ce am publicat raportul, am văzut o serie de declaraţii, adesea contradictorii, şi am considerat că ar fi potrivit să facem acea clarificare. Asta am făcut, a fost foarte transparent şi pot să vă asigur că nu există nicio intenţie de a amenda raportul mai mult', a mai spus Gray, întrebat fiind dacă executivul comunitar ar putea scoate şi formularea 'fapte de corupţie' din raport, după ultimele declaraţii ale premierului Victor Ponta privind cazul ministrului Liviu Dragnea.

'Domnul Liviu Dragnea nu este cercetat pentru fapte de corupţie, ci pentru legea referendumului şi legi electorale (...)', a spus joi Victor Ponta. Mark Gray spune că nu este îngrijorat de declaraţiile tot mai numeroase, potrivit cărora CE a greşit atunci când nu a trimis varianta finală a raportului la Bucureşti, pentru consultări cu autorităţile române.

'Când am prezentat raportul, am abordat această chestiune. Ceea ce am spus este clar. Am urmat aceeaşi cale în iulie trecut, precum şi cu recomandările specifice pentru România în cadrul Semestrului European. Cred că este important să notăm că în declaraţiile pe care le-am văzut în ultimele zile s-a sugerat că nu sunt miniştri investigaţi. Aşa că am folosit o serie de surse diferite, ne simţim foarte confortabil cu ele, sunt guvernamentale şi neguvernamentale, şi suntem încrezători în privinţa conţinutului raportului, care a fost abordat până la refuz în declaraţiile diverse pe care le-am văzut în ultimele 24 de ore', a mai spus purtătorul de cuvânt.