Totodată, Centrul belgian pentru situaţii de criză a cerut populaţiei să rămână 'acolo unde se află' după seria de explozii soldată cu cel puţin 13 morţi şi 35 de răniţi, potrivit postului de televiziune VRT.

Postul de radio şi televiziune belgian de limbă flamandă VRT a anunţat că, în cazul exploziilor de la aeroportul Zaventem din Bruxelles, produse marţi dimineaţă, este vorba despre un atac sinucigaş.

Versiunea în limba franceză a postului de radio şi televiziune belgian (RTBF) a informat că exploziile de la aeroportul Zaventem au avut loc în apropierea unei porţi de îmbarcare către SUA, afectând un număr mare de persoane.

Postul francez BFMTV a relatat că serviciile de informaţii belgiene au fost prevenite luni în legătură cu iminenţa unui atac terorist, fără a se preciza locul, data sau modul de operare.

Tot marţi dimineaţă s-a produs o explozie în staţia de metrou Maelbeek din Bruxelles, aflată în apropierea instituţiilor UE, în plin cartier european, conform RTBF.

Staţia de metrou Maelbeek se află la doar câteva sute de metri de principalul sediu al Comisiei Europene, clădirea Berlaymont, şi de sediul Consiliului European, aflate pe Rue de la Loi, principala arteră care face legătura între instituţiile europene şi centrul oraşului. Potrivit Le Soir, la Maalbeck ar fi avut loc una sau mai multe explozii.

Potrivit VRT, în exploziile de la aeroportul Zaventem şi metroul din Bruxelles, produse marţi dimineaţă, au murit cel puţin 13 persoane şi alte 35 au fost grav rănite, precizeaza agerpres.