Unii consideră că o călătorie în jurul lumii ar fi un lux sau chiar o povară inutilă, în timp ce alţii consideră că este extrem de important să ducă o viaţă împlinită. Iar alţii nu au nici măcar posibilitatea de a lua această decizie. Pentru aceştia din urmă, iată ce experienţă emoţionantă le putem oferi: un tur la câmpurile cu lalele din Olanda.

Hectare întregi de peisaje colorate subliniază curcubeul mozaic dat de câmpurile plantate cu flori. Cât este primăvara de lungă, nuanţele izbitoare ale bulbilor de flori de lalele creează o privelişte de poveste în Olanda. Nuanţe de roşu, roz, mov, galben, toate sunt extrem de frumoase şi calde, iar simetria plantaţiilor pare ceva ireal.

De la sfârşitul lunii martie până în a doua săptămână a lunii mai, faimoasele câmpuri cu lalele din provincia Zuid-Holland (Olanda de Sud) se transformă într-o explozie de culori, fiind epicentrul industriei olandeze a florilor şi locul de unde pleacă tone de lalele peste tot în lume. La fel de cunoscute sunt câmpurile aflate în apropiere de Marea Nordului, între oraşele Den Helder şi Leiden, în apropiere de Enkhuizen (Bovenkarspel, Andijk) şi în provincia Flevoland (Noordoost Polder, Oostelijk Flevoland).

Citeste mai mult pe zappernews.ro