'Mai mult, dacă în urmă cu un an ponderea locuinţelor cu un preţ de minimum 100.000 de euro reprezenta aproximativ un sfert din totalul ofertei disponibile spre vânzare, în prezent aceasta sare de o treime. Piaţa locuinţelor de 100.000 de euro sau mai mult este dominată de dezvoltările noi care reprezintă 61% din totalul ofertelor de pe acest segment. Tendinţa actuală de creştere a pieţei apartamentelor situate în segmentul medium-high poate fi explicată de patru factori: un procent important din cumpărători sunt la a doua achiziţie şi doresc o locuinţă mai mare, creşterea cererii în general pe piaţa imobiliară, relansarea construcţiilor de ansambluri noi şi creşterea preţurilor apartamentelor', se menţionează într-un comunicat de presă al unei companii de consultanţă imobiliară, preluata de agerpres.

Potrivit sursei citate, pe primul loc într-un top al zonelor cu cele mai multe apartamente disponibile cu un preţ de vânzare de cel puţin 100.000 de euro se află Herăstrău, urmată de Băneasa, Dorobanţi, Floreasca, Unirii şi Kiseleff-Aviatorilor. Zonele situate în nordul Capitalei sunt şi cele mai scumpe, apartamentele scoase la vânzare în patru din aceste cartiere (Kiseleff-Aviatorilor, Dorobanţi, Floreasca şi Herăstrău) având preţuri medii de peste 2.000 de euro/mp.

În ceea ce priveşte cererea, datele Premier Estate Management arată o creştere cu 30% a numărului de cumpărători interesaţi de acest segment, în comparaţie cu aceeaşi perioadă a anului trecut, în condiţiile în care 6 din 10 cumpărători solvabili sunt interesaţi exclusiv de apartamente noi.

Premier Estate Management este o companie de consultanţă, activă pe piaţa imobiliară din România din anul 2008, şi specializată în servicii de marketing şi vânzări în regim de reprezentare exclusivă, facility management, respectiv evaluarea potenţialului investiţional.