Potrivit acestuia, anul trecut, piaţa a fost impulsionată în primul rând de sectorul rezidenţial, care a atras investitori în zona de nord a oraşului, dar şi de sectorul logistic, care continuă să se dezvolte accelerat în vest, la intrarea pe autostrada Bucureşti - Piteşti. De altfel, aproape 90% din suprafaţa terenurilor tranzacţionate anul trecut este destinată dezvoltării unor proiecte rezidenţiale (62,8%) sau logistice (26,4%).

Cea mai mare tranzacţie, atât ca volum, cât şi ca valoare, a fost reprezentată de achiziţia unui teren de 48 de hectare din zona Băneasa pentru dezvoltarea unui proiect mixt, predominant rezidenţial. Tot un proiect mixt, cu o componentă rezidenţială semnificativă, dar şi cu spaţii de retail şi de birouri, va fi dezvoltat pe terenul fostei fabrici Automatica din zona Floreasca.

Revenirea interesului pentru sectorul rezidenţial din nordul Capitalei vine după o perioada destul de lungă cu activitate scăzută. Datele centralizate de Institutul National de Statistică arată că anul trecut în Sectorul 1 al Capitalei au fost date în folosinţă doar 380 de locuinţe noi, dintr-un total de 3.838 de unităţi locative livrate la nivelul Bucureştiului. Pe de altă parte, activitatea de tranzacţionare pe segmentul terenurilor destinate clădirilor de birouri a fost mai scăzută şi s-a concentrat pe loturi mai mici din zone centrale, precum Calea Victoriei, unde un grup belgian a cumpărat un lot de peste 5.000 de metri pătraţi, conform analizei Cushman & Wakefield Echinox, preluata de agerpres.