'Suntem gata să lucrăm cu Westinghouse dacă doresc să fie investitori dar țara nu are resursele financiare să implementeze acest proiect', a declarat Boiko Borisov în fața Parlamentului de la Sofia.

În luna iulie a anului trecut, fostul Guvern socialist de la Sofia a semnat un acord preliminar cu firma americană Westinghouse pentru construcția unui nou reactor de 1.100 megawați la centrala nucleară de la Kozlodui. Westinghouse, divizie a grupului japonez Toshiba, trebuia să confirme până la data de 31 martie 2015 dacă acceptă propunerea Guvernului bulgar de a deveni acționar la reactorul 7 de la Kozlodui cu o participație de 49% și să asigure finanțarea necesară pentru construcția noii unități. Potrivit presei bulgare, Westinghouse a respins oferta autorităților de la Sofia.

Bulgaria a pus în funcțiune prima unitate de la centrala nucleară Kozlodui în anul 1974. Ca parte a memorandumului încheiat între Guvernul Bulgariei și Comunitatea Europeană în 1999, unitățile 1 și 2 au fost deconectate de la sistemul de electricitate pe 31 decembrie 2002, în timp ce unitățile 3 și 4 — la data de 31 decembrie 2006, aminteste agerpres in pagina electronica.