Oficialul a refuzat sa divulge identitatea constructorului auto vizat, invocand un acord de confidenţialitate semnat de reprezentanţii Bulgariei. "Dacă nu reuşim să atragem investitori din sectorul auto în următorii doi-trei ani, vom pierde aceste oportunităţi", a explicat Yanev.

Potrivit spuselor sale, au fost angajate tratative inclusiv cu o firmă din SUA in vederea infiintarii unui centru de cercetare şi dezvoltare pentru industria auto, care ar putea atrage investiţii de 30 de milioane de leva.

Presa de la Sofia precizeaza ca, in prezent, nici un producător auto important nu operează în Bulgaria. Grupul chinez Great Wall a produs câteva modele în această ţară, dar a suspendat producţia în ianuarie.

InvestBulgaria discută şi cu o firmă din China posibilitatea producerii unor trenuri de mare viteză, a declarat Stamen Yanev. Amplasarea Bulgariei în sud-estul Europei, între Turcia şi Bulgaria, precum şi taxele mici şi costurile reduse cu mâna de lucru au ajutat la atragerea de investiţii în producţia de componente auto, noteaza agerpres.