Nimeni nu a fost rănit după ce locomotiva și șapte vagoane cisternă din cele 18 în total au deraiat. Au fost furate elemente din 150-200 metri de șine, între gările Iana și Musacevo.

Ministrul bulgar al transporturilor Danail Papazov a declarat, sâmbătă, că hoții au pus în mare pericol viețile celor doi mecanici de locomotivă. În opinia sa, furturile din infrastructura feroviară trebuie tratate ca acte de terorism, iar pedepsele prevăzute pentru aceste fapte să fie mărite semnificativ.

"Ce s-ar fi întâmplat dacă, în locul unui tren de marfă, ar fi fost unul de călători cu 150-200 de persoane? Ce s-ar fi întâmplat dacă vagoanele cisternă nu ar fi fost goale, ci pline de gaz?", a întrebat retoric Papazov. El a precizat că daunele aduse de acest incident companiei feroviare de stat se ridică la peste 100.000 de euro, iar lucrările de înlăturare a trenului și repararea șinelor vor continua mai multe zile. Ministrul a mai spus că furturi din infrastructura feroviară au loc în aproape fiecare zi și că daunele aduse sunt de o valoare foarte mare.