La proiectul intitulat generic Bursa Intercultura, pot participa elevi de la orice liceu din România, nascuti intre 1 ianuarie 1997 si 1 ianuarie 1999 si care, prin urmare, studiaza, in anul scolar curent, in clasa a IX-a sau a X-a. Ei vor avea, astfel, posibilitatea de a invata un an şcolar integral (clasa a X-a sau a XI-a), în Italia. Aceasta este prima şi singura condiţie preliminară de aplicare şi eligibilitate în cadrul acestui proiect de responsabilitate socială şi educaţie iniţiat şi susţinut exclusiv de către Intesa Sanpaolo Bank.

În valoare de 12.000 euro, Bursa Intercultura acoperă toate cheltuielile necesare, inclusiv transportul şi cazarea, timp de un an în cadrul unei familii italiene fiind astfel complet integraţi în mediul social şi şcolar din Italia.

Toţi candidaţii eligibili interesaţi de Bursa Intercultura şi de un an de studiu în Italia trebuie să completeze şi să trimită aplicaţiile până în 20 decembrie 2013. Selecţia pentru Bursa Intercultura se va face în mai multe etape, direct de Fundaţia Intercultura/AFS din Italia, coorganizator al acestui program.

Pe piaţa din Romania, Intesa Sanpaolo Bank are o reţea naţională de circa 76 de unităţi şi active totale de peste cinci miliarde de lei.