"Platforma va fi cu siguranţă punctul cel mai important pentru cei care vor să înţeleagă mecanismele pieţei de capital. Acesta este un proiect unic, dar nu singurul în domeniul educaţiei financiare realizat de BVB împreună cu participanţii pieţei. Acest concept a fost preluat din cadrul unui proiect mai mare care vizează trecerea României la statutul de piaţă emergentă", a declarat directorul general al Bursei, Ludwik Sobolewski.

La rândul său, preşedintele BVB, Lucian Anghel, a precizat că orice român care aspiră la independenţă financiară sau la creşterea nivelului de trai ar trebui să intre pe acest site, pentru că educaţia financiară aduce şi bunăstare.

"Încercăm să creăm acest spaţiu unic unde orice român poate găsi un set complet de informaţii despre piaţa de capital. Sunt clipuri educaţionale, circa 160 de întrebări de cultură financiară, sunt cele mai interesante lucruri pe care studenţii le pot învăţa într-o facultate din România", a precizat Anghel.

Potrivit acestuia, cu această iniţiativă Bursa încearcă să facă piaţa de capital din România mai accesibilă, iar fiecare român să îşi gestioneze activ avuţia.

Platforma financiară, care poate fi accesată la adresa www.fluentinfinante.ro, a fost dezvoltată împreună cu Grupul Financiar Banca Transilvania, BCR Pensii, Depozitarul Central, Intercapital Invest, OTP Asset Management şi Tradeville, precizeaza agerpres.