Şedinţa de tranzacţionare a Bursei de Valori Bucureşti (BVB) va fi deschisă, marţi, de reprezentanţi ai GDF Suez Energy România, cu ocazia începerii tranzacţionării obligaţiunilor corporative emise de companie pe piaţa reglementată administrată de BVB, relateaza Agerpres.

Potrivit BVB, la eveniment vor lua parte şi reprezentanţi ai BRD Groupe Societe Generale, intermediarul ofertei, precum şi ai Bursei de Valori Bucureşti.

Oferta publică pentru obligaţiuni emise de compania GDF Suez Energy România, în valoare totală de 250 milioane lei, s-a derulat la BVB în perioada 17 - 23 octombrie, fiind adresată în exclusivitate investitorilor calificaţi (de genul fondurilor de pensii, fondurilor de investiţii).

Oferta publică a vizat 25.000 de obligaţiuni, cu valoarea nominală de 10.000 de lei/obligaţiune, cu dobândă fixă, de 7,40% pe an, iar scadenţa este la cinci ani. Oferta de obligaţiuni a fost suprasubscrisă la 113%.

GDF Suez este prezent în România în trei sectoare de activitate: gaze naturale, electricitate şi servicii energetice şi de mediu.

Filiala cea mai importantă a Grupului, GDF Suez Energy România, este activă în domeniile: furnizare de gaze naturale şi electricitate, distribuţie de gaze naturale, producţie de electricitate şi servicii energetice. Compania dispune în România de un portofoliu de circa 1,4 milioane clienţi, gestionează o reţea de distribuţie de 17.000 kilometri şi are circa 4.000 de salariaţi