New York-ul este cel mai populat oras al Statelor Unite, zona sa metropolitana fiind una dintre cele mai mari din lume. Este locul unde George Washington a devenit primul presedinte al SUA. Orasul concentreaza, pe faimosul Wall Street, cele mai importante banci mondiale. Poate cel mai cunoscut cartier este Manhattan, unde se afla Bursa din New York, dar si sediul central al Natiunilor Unite.

 

 

 

Parasim New Yorkul, indreptandu-ne spre Rio de Janeiro, oras din sud-estul Braziliei, renumit nu numai pentru plajele sale Copacabana si Ipanema, dar si pentru imensa statuie a lui Isus Cristos Mantuitorul de pe muntele Corcovado. Construita in 1931 de arhitectul Heitor da Silva Costa, statuia masoara 38 de metri inaltime si, cu mainile intinse, pare sa imbratiseze intregul oras de la picioarele sale.

 

 

 

Trecem Oceanul si ajungem la Sankt-Petersburg, supranumit Venetia Rusiei sau capitala de nord a tarii. Incarcat de istorie, orasul, cu palatele, muzeele sale, fantanile arteziene si podurile care se ridica noapte peste Neva, este unul dintre cele mai importante centre culturale ale Rusiei. Orasul atrage anual mii de turisti de pretutindeni, mai ales vara, pe durata noptilor albe.

 

 

Mergem mai departe, la Hong Kong, un oras modern, unul dintre principalele centre financiare ale Asiei si ale lumii. Situata pe coasta de sud a Chinei, aceasta fosta colonie britanica, retrocedata Chinei dupa 155 de ani, in 1997, Hong Kong a devenit unul dintre cele mai bogate orase ale tarii, cu o economie in plina ascensiune.