Călătorii ieftine și promoții la bilete de avion, în luna ianuarie

Luna decembrie este cunoscută drept cea mai scumpă și aglomerată lună pentru călătoriile cu avionul. Creșterea numărului celor ce își doresc să meargă acasă de sărbători sau a celor ce caută să petreacă sărbătorile departe de casă, a adus cu sine și cele mai mari prețuri la biletele de avion, de pe parcursul întregului an. Cu toate acestea, turiștii români care își doresc să călătorească în sezonul de iarnă mai au o șansă. Luna ianuarie aduce cele mai ieftine zboruri pentru călătorii europeni sau intercontinentali, de pe parcursul întregului an și, totodată, aduce și cele mai mari promoții la biletele de avion.

Astfel, dacă în alte luni ale anului prețul mediu al unui zbor spre Roma este de 20 euro dus – întors, în luna ianuarie turiștii au posibilitatea să își achiziționeze un bilet de avion cu până la 50% reducere. Situația se repetă și în cazul altor destinații-vedetă pentru turiștii români precum Londra, Milano, Paris și altele. Per total, dacă optează să călătorească în luna ianuarie, turiștii români pot lua bilete cu până la 40% mai ieftine decât în restul anului.

Dincolo de prețurile considerabil mai mici pentru călătorii în lunile ianuarie și februarie, călătorii împătimiți se pregătesc și de cele mai mari reduceri din an la biletele de avion, care sunt implementate de companiile aeriene în prima parte a lunii ianuarie. 

²Luna ianuarie s-a împământenit printre turiști și companii aeriene drept luna cu cele mai mari reduceri la bilete de avion. Majoritatea companiilor aeriene au promoții încă din primele zile ale anului cu până la 50 – 60% reducere. Dincolo de reducerile clasice ale companiilor aeriene, prin sistemul Smart Connections implementat de Vola.ro, putem combina ofertele a 2 sau mai multe companii aeriene, astfel încât pasagerii noștri au acces la cel mai mic tarif de zbor, indiferent de destinație. a declarat Daniel Truică, CEO Vola.ro

Previziunile anului 2017

Destinațiile externe cele mai cerute de turiștii români vor rămâne și în anul 2017 Londra, Roma, Milano și Paris. Dintre destinațiile interne, cererea de bilete pentru Cluj va crește considerabil, în special datorită companiilor low cost care  vor opera mai multe zboruri pe aeroportul Avram Iancu. 

În cazul city break-urilor, Roma se clasează în topul preferințelor clienților Vola.ro și în 2017. Barcelona și Paris sunt următoarele două variante în ordinea popularității. În topul destinațiilor de city-break se mai află Dubai și Lisabona. Un mini-sejur la Roma format din avion și 2 sau 3 nopți de cazare începe de la 109 EUR, la Veneția de la 119 euro, respectiv 129 EUR la Milano.