Calculatorul este departe de a fi recomandat, din punct de vedere al sănătății, pentru ochi, spate și creier, și cu atât mai puțin când pune răbdarea la încercare. Este cazul majorității utilizatorilor și într-o măsură mai mare decât s-ar crede, potrivit sondajului realizat online de Harris Interactive pe 2.025 adulți americani. Studiul arată că oamenii pierd în medie două ore pe săptămână din cauza vitezei mici a calculatorului, lucru care îi obosește mai mult decât ar trebui, fără a mai vorbi de faptul că se și enervează.

Acest fenomen ar putea avea efecte durabile asupra sănătății. Lucrând un an la un calculator nu destul de puternic, utilizatorul pierde mai mult de o lună așteptând să pornească, să deschidă anumite programe sau să realizeze alte lucruri care se fac de obicei rapid. Este un timp prețios fiindcă, întrebați ce ar face dacă nu ar pierde acest timp la calculator, 31% din adulții intervievați au spus că ar face mai multă mișcare, iar 26% ar dormi mai mult.

Lipsa de timp îi împiedică pe unii să mănânce sănătos: 37% dintre americanii chestionați au spus că ar sta mai mult la masă sau ar găti în loc să mănânce de la fast-food. 'Un calculator lent duce nu numai la pierdere de timp, care ar putea fi folosit pentru îmbunătățirea sănătății, ci este și o mare sursă de frustrare și de stres constant, două lucruri nefaste pentru sănătate', afirmă o specialistă, referindu-se la rezultatele sondajului.

În mod paradoxal, 45% dintre persoanele intervievate au spus că lucrul la un calculator prea lent este la fel de epuizant ca o ședință intensă de sport. În afară de schimbarea calculatorului, există metode simple pentru a contracara această neplăcere: pauză din două în două ore, efectuarea unor mișcări de întindere și o poziție bună la birou, cu ecranul la nivelul ochilor și cu spatele lipit de spătarul scaunului, încheie metronews.fr.