"Din acest moment putem să discutăm de Calea Victoriei, cum vom face în așa fel încât porțiuni din ea să o închidem sâmbăta și duminica și oamenii să iasă la plimbare, fie și pentru a reînvia spiritul de Micul Paris", a spus Oprescu, la deschiderea primului tronson din Diametrala Nord-Sud — Buzești-Berzei-Uranus.

Circulația rutieră pe tronsonul Buzești-Berzei-Vasile Pârvan, în lungime de 2 km, a fost redeschisă duminică, ca urmare a finalizării lucrărilor la infrastructura rutieră în cadrul obiectivului "Dublarea diametralei nord-sud — etapa I, tronsonul Buzești-Berzei-Vasile Pârvan".

Potrivit Municipalității, bugetul lucrărilor pentru Buzești-Berzei-Vasile Pârvan a fost de 130 de milioane de lei. Etapa a II-a, Vasile Pârvan — George Coșbuc, se află în faza de avizare a planului urbanistic zonal și mai are nevoie de un alt aviz pentru subtraversarea Palatului Parlamentului.

Întregul proiect are trei etape — Piața Victoriei-Vasile Pârvan (finalizată); Vasile Pârvan-George Coșbuc; George Coșbuc-Gara Progresul — și ar trebui încheiat până la finalul lui 2015, scrie Agerpres in pagina electronica.