Procesul din 1937 a fost oprit, când Ministerul Afacerilor Externe a cerut scoaterea lui de pe rolul instanţelor, motivând că există în derulare o negociere cu Vaticanul. Ordinul călugăresc Premonstratens vrea să redeschidă acum litigiul cu statul român. Reprezentanţii Ordinului spun că au fost deposedaţi de 176 de hectare de teren şi de staţiunea Băile Felix, printr-o simplă modificare a cărţii funciare.

Un document întocmit de autorităţile române în 1940 arată că Ordinul Premonstratens deţinea nici mai mult nici mai puţin decât staţiunea balneară Băile Felix şi 126 de hectare de teren în zonă. În 1936, proprietăţile călugărilor au fost confiscate şi, deşi au făcut recurs în 1937 la Tribunalul Oradea, instanţa a respins contestaţia pe motiv că Ordinul Premonstratens nu a fost proprietarul Băilor Felix, ci doar un administrator al proprietăţii, potrivit Libertatea.

Reverendul Feies Rudolf Anzelm, cel care conduce acum Ordinului Premonstratens, a iniţiat, anul trecut, o acţiune juridică prin care solicită redeschiderea dosarului din 1937, iar în luna septembrie magistraţii Curţii Supreme urmează să se pronunţe, valoarea acestui litigiu fiind de câteva zeci de milioane de euro.