Campionatul European de Rallycross FIA se anunta mai spectaculos ca niciodata. La startul celor 9 etape programate in 2013 vor fi 15 piloti permanenti inscrisi la clasa Supercar, la care se adauga piloti de top care vor fi invitati cu wild card-uri. Printre vedetele acestui sezon se numara si Petter Solberg, campionul mondial de raliuri din 2003, care in mai putin de doua saptamani a construit de la zero un Citroen DS3.  
 
Sezonul 2013 incepe in acest weekend cu etapa de Lydden Hill, in Marea Britanie, iar la start vor fi 20 de masini la clasa Supercar ceea ce inseamna peste 12.000 CP pe grila de start. Rusul Timur Timerzyanov, campionul european en-titre, si britanicul Liam Doran, castigator la X Games in 2011, vor fi principalii rivali pentru Petter Solberg care revine in cursele de rallycross dupa 15 ani petrecuti in Campionatul Mondial de Raliuri. Ambii piloti vor concura pe modele Citroen DS3, la fel ca si pilotul norvegian.
 
Cu un wild card, pe lista de start la prima etapase afla si americanul Tanner Foust, pilot de rallycross in Statele Unite si prezentator al emisiunii Top Gear (versiunea americana), si Julian Godfrey, campionul Marii Britanii, ambii pe Ford Fiesta, dar si Henning Solberg, fratele lui Petter, pe un Saab 93. Tot la prima etapa vor fi 14 masini la clasa Super 1600 si 8 la clasa Touring Cars.
 
In calendarul competitional din acest sezon mai sunt incluse etapele din Portugalia (27 – 28 aprilie), Ungaria (25 – 26 mai), Finlanda (8 – 9 iunie), Norvegia (15 – 16 iunie), Suedia (6 – 7 iulie), Franta (31 august – 1 septembrie), Austria (14 – 15 septembrie) si Germania (21 – 22 septembrie).

 

GSP TV va transmite imagini de la toate cele 9 etape ale sezonului 2013. Dupa cursele din Marea Britanie, Portugalia si Ungaria va fi difuzat un rezumat de o ora, iar cinci etape, incepand cu cea din Finlanda, vor fi transmise in direct. Rezumatul etapei de la Lydden Hill din Marea Britanie este programat marti, 2 aprilie, de la ora 22:30.