"Privatizarea companiei rămâne o perspectivă, doar că acum avem o plajă mai largă de posibilităţi şi ne gândim la o listare pe Bursa de la Bucureşti. Sunt discuţii între acţionari şi cred şi eu, alături de ei, că o listare ar fi cea mai bună soluţie. Nu consider că mai este necesar să mergem pe un pachet majoritar de acţiuni, putem merge şi pe unul minoritar, pentru că avem un istoric comercial care dovedeşte că ceea ce facem este corect. (...) Listarea însă nu se poate întâmpla mai devreme de 24 de luni. Dacă vrei să te asiguri că vei avea o listare de succes, trebuie să aloci timp şi resurse în perioada de pre-listare, de pregătire. Redresarea companiei în sine este o perioadă de pre-listare. Trebuie să faci o evaluare, un lobby la nivelul investitorilor, aşteptăm şi elaborarea unei Hotărâri de Guvern care să reglementeze listarea. În momentul în care va fi emisă de către Guvern vom şti sigur că drumul este ireversibil şi listarea se va întâmpla. Abia atunci vom şti în cât timp şi în ce condiţii. Acum se evaluează cea mai bună opţiune", a precizat Petrescu.

Şeful Poştei Române a adăugat că are în pregătire lansarea o emisiuni de obligaţiuni de stat, iar aceasta este posibil să aibă loc până la finele acestui an.

"Avem în pregătire o emisiune de obligaţiuni de stat. Avem un consultant, BRD a câştigat licitaţia, şi lucrăm acum la o arhitectură. Rămâne ca ei să definească exact pe câţi ani, ce sumă, momentul lansării, ce măsuri premergătoare lansării ar trebui să luăm ca să venim cu impact maxim pentru companie. Suntem într-o analiză a draftului final. E posibil ca această lansare a emisiunii de obligaţiuni de stat să se întâmple anul acesta", a adăugat Alexandru Petrescu.

Poşta Română, companie naţională înfiinţată conform Legii 31/1990 nefiind o instituţie publică, este deţinută de statul român, prin Ministerul Comunicaţiilor şi pentru Societatea Informaţională (MCSI), în proporţie de 75%, şi de Fondul Proprietatea (FP) în proporţie de 25%.

Compania deţine cea mai mare reţea de distribuţie la nivel naţional, însemnând peste 80% din totalul subunităţilor poştale care operează, în prezent, în România. Peste 19 milioane de locuitori beneficiază de serviciile Poştei Române şi peste 7,5 milioane de adrese sunt acoperite de reţeaua poştală proprie, mentioneaza agerpres.