Cercetătorii au monitorizat indicele de masă corporală a mai mult de 10.000 de bărbaţi de la adolescenţă la maturitate, pe o perioadă de aproximativ 20 de ani (între vârsta de 12 şi 34 de ani), potrivit studiului publicat în American Journal of Men's Health. Ei au constatat că bărbaţii care devin taţi se îngraşă, indiferent dacă locuiesc sau nu cu copilul, în timp ce bărbaţii care nu au acest statut pierd în greutate în acelaşi interval de timp.

Un bărbat de 1,83 metri care a devenit tată şi a locuit cu copilul său s-a îngrăşat în medie 1,99 kilograme. În acelaşi timp, un bărbat devenit tată dar care nu a locuit cu copilul său a acumulat aproximativ 1,5 kilograme. Bărbaţii care nu au devenit taţi până la vârsta respectivă au scăzut în greutate cu circa 0,64 kilograme.

Creşterea în greutate a fost atribuită de specialişti schimbărilor în stilul de viaţă şi ale obiceiurilor alimentare după apariţia în familie a primului copil.

"Apar noi responsabilităţi atunci când ai copii şi nu mai există timp pentru a avea grijă de tine aşa cum făceai odată în ceea ce priveşte mişcarea fizică", a declarat dr. Craig Garfield, profesor asociat de pediatrie şi ştiinţe sociale medicale la Northwestern Unviersity Feinberg School of Medicine.

"Ştim cu toţii că taţii sunt cei care curăţă farfuriile copiilor după fiecare masă", a remarcat Garfield, relateaza agerpres.