Declaratia apartine vice-presedintelui Intel, Kirk Skaugen, prezent la Computex, potrivit Onliner. El si-a exprimat increderea ca aceste calculatoare vor fi lansate pe piata incepand cu anul 2016.

Portalul PCWorld observa ca Intel se bazeaza pe utilizarea tehnologiei WiGig, care permite transmiterea wireless a semnalului video catre monitor, precum si comunicarea PC-ului cu dispozitivele periferice, cum ar fi mouse, tastatura etc. Rata de transfer a datelor prin WiGig este de  trei ori mai mare decat cea oferita de standardul de ultima generatie Wi-Fi 802.11ac.

Piatra de incercare a sistemului il reprezinta sursa de energie. In prezent, compania lucreaza la un incarcator fara fir pentru laptop. Prototipul unui astfel de dispozitiv, cu o putere de 20 W, a fost prezentat de catre Skaugen in timpul discursului sau. Cercetari similare intreprinde si compania Dell.

Totodata, corporatia Intel lucreaza si la un procesor cu nume de cod Skylake, adaptat pentru a fi utilizat in tehnologia fara fir.