Conform unui comunicat al guvernului de la Londra, May şi Trump au convenit că relaţia dintre Marea Britanie si este 'foarte importantă şi foarte specială, iar consolidarea ei va fi o prioritate pentru amândoi'.

'Preşedintele ales Trump a evidenţiat legăturile sale apropiate şi personale cu Marea Britanie, precum şi simpatia sa (faţă de această ţară n.red). El a afirmat că este încrezător că relaţia specială va deveni tot mai puternică', a menţionat acelaşi text. La rândul ei, Theresa May i-a transmis lui Donald Trump că doreşte ca, odată cu ieşirea din Uniunea Europeană, Marea Britanie să-şi consolideze relaţiile comerciale şi de investiţii cu SUA, mai semnalează guvernul britanic în textul difuzat.

In ceea ce-l priveste pe premierul nipon, Abe a discutat cu Trump aproximativ douăzeci de minute. Pentru preconizata intrevedere a fost stabilita, provizoriu, data de 17 noiembrie, înainte ca şeful guvernului japonez să ajunga în Peru, gazda summitului Grupului de Cooperare Economică Asia-Pacific (APEC).

În timpul campaniei sale electorale, Trump a iritat Japonia cerându-i să plătească mai mult pentru întreţinerea forţelor americane pe teritoriul ei. Mai mult, el a sugerat autoritatilor de la TOkyo să devină putere nucleară pentru a se proteja de vecinul ei imprevizibil, Coreea de Nord. Aceste declaraţii au şocat Japonia, singura ţară care a suferit un atac nuclear.

Felicitandu-l pe Trump pentru victoria in alegerile din 8 noiembrie, Shinzo Abe a calificat Japonia şi Statele Unite drept "aliaţi fermi". Ca răspuns, Trump a declarat că speră să consolideze relaţia SUA-Japonia şi a adăugat că apreciază politica economică a lui Abe.