O astfel de dietă prezinta insa si unele riscuri, putand conduce la dezechilibre ce pot cauza, la rândul lor, probleme de sănătate', atrage atentia profesorul în nutriție ecologistă David Raubenheimer, de la Universitatea din Sydney, coordonatorul studiului. Potrivit explicatiilor sale, organismul uman nu este adaptat la biscuiți, prăjituri, pizza și băuturi dulci și recomandă consumul de ouă și carne, mai ales pește și piept de pui, și evitarea alimentelor 'ultra-procesate'.

Specialiștii amintesc că proteinele, o sursă de energie, sunt esențiale pentru o creștere sănătoasă și pentru refacerea țesuturilor, precum organele interne, pielea și mușchii, inclusiv mușchiul inimii după un infarct.

Diverse cercetări științifice au arătat că aprecierea conținutului nutrițional al alimentelor numai în funcție de numărul de calorii nu este suficientă. Ceea ce contează este asigurarea unui echilibru corect între proteine, carbohidrați și grăsimi. Dacă apare un dezechilibru, pentru a se ajunge la nivelul corect de proteine, trebuie să se modifice și consumul de zaharuri și grăsimi.