The Guardian afirma că, profitand de mana lucru ieftina din Romania, LVMH a construit prima uzină la Cisnădie în 2002, care, în 2004, producea 1.500 de perechi de pantofi pe săptămână, potrivit CV-ului online al directorului de la acea dată al companiei. A doua unitate a fost ridicata la Avrig în 2009, unde se realizeaza componente pentru genţi de mână şi valize.

Jurnaliştii de la The Guardian au putut intra pentru prima dată în fabrica de la Cisnădie şi au confirmat că mii de pantofi Louis Vuitton ies saptamanal pe poarta intreprinderii, aproape gata cu excepţia tălpilor. Somarest a refuzat sa ofere detalii privind volumul productiei, dar CV-ul online al directorului de operaţiuni susţine că producţia a crescut cu 70% comparativ cu 2007, ceea ce ar insemna peste 100.000 de perechi pe an.

O purtătoare de cuvânt de la uzina de la Cisnădie a acceptat să dezvolte subiectul. Potrivit acesteia, managerii sunt francezi, iar materialele utilizate vin tot din Franţa. După asamblare, produsele pleaca spre Franţa şi Italia unde sunt "finalizate" pentru a beneficia de etichetate drept "made in France" sau "made in Italy", conform legislaţiei UE. Oficialul a precizat că muncitorii sunt mulţumiţi de condiţiile de muncă de la Cisnădie, mult mai bine decât în altă parte a ţării. Acest lucru a fost confirmat şi de Inspectoratul Teritorial de Muncă din Sibiu, potrivit căruia lucratorii beneficiază de week- end-uri libere şi plăţi pentru orele suplimentare. "Nu au existat plângeri" a spus Enciu Dumitru.

Purtătorul de cuvânt a mai spus că în prezent cele două uzine au 734 de angajaţi care primesc salariul mediu din industria de confecţii din România. Potrivit organizaţiei Clean Clothes Campaign acest salariu este de aproximativ 133 de euro pe lună, ceea ce înseamnă că un muncitor ar avea nevoie de salariul pe şase luni pentru a putea cumpăra o pereche de pantofi Louis Vuitton, scrie agerpres.