Un grup international de cercetatori a alcatuit lista antibioticelor vegetale care sunt mai eficiente decat preparatele farmaceutice. Au fost avute in vedere produse si substante capabile sa vindece afectiuni si sa furnizeze organismului omului bolnav tot ceea ce este necesar pe toata durata tratamentului, precum solutia de argint coloidal, seminte de grapefruit, propolis, usturoiul, flori de echinaceea si vitamina C.

Dintre "ajutoarele" mai putin populare in lupta impotriva infectiilor, dar care poseda proprietati naturale antibacteriene, specialistii au ales extras din frunze de maslin, uleiul de oregano si plante astragalus, care traiesc in China. Toate antibioticele naturale au efecte anti-inflamatoare si de calmare a durerirol, contribuind, de asemenea, la accelerara procesului de formare a interferonilor. 

Expertii sustin ca respectivele produse vindeca aproape orice afectiune, daca sunt administrate in mod corespunzator. De precizat ca numai solutia de arting coloidal are capacitatea de a distruge aproximativ 650 de tipuri de bacterii. In plus, ea nu contine toxine daunatoare omului.

In ceea ce priveste usturoiul, propolisul si florile de echinaceea, ele intaresc imunitatea, nu vindeca. In schimb, semintele de grapefruit poseda o gramada de calitati folositoare.