Pe segmentul Property, cele mai însemnate pagube au fost cauzate în 2016 de incendii. Cea mai mare despăgubire, de 8 milioane lei, a fost achitată în urma unui incendiu care s-a produs într-o hală. Locul secund este ocupat de un dezastru similar inregistrat intr-un hotel (7,89 milioane lei).

In cazul asigurărilor RCA, cea mai mare despăgubire din 2016, în valoare de 3,05 milioane lei, a fost plătită în cazul unui pieton accidentat pe trecerea de pietoni în Italia, victima decedand după o îndelungată spitalizare şi mai multe intervenţii chirurgicale. Pe a doua poziţie se află o despăgubire de 2,86 milioane lei, plătită în cazul unui accident în care şoferul a acroşat un cap de pod, dupa care s-a rasturnat, provocand vătămări corporale minorului din autovehicul. A treia despăgubire 1,95 milioane lei) a fost plătită în cazul unui accident din Italia, cauzat de un şofer care, sub influenţa alcoolului, a pierdut controlul masinii, ceea ce a condus la decesul pasagerului.

Pe linia asigurărilor CASCO, cea mai mare despăgubire a fost pentru o daună totală în valoare de 449.313 lei, în cazul unui autovehicul care a luat foc din cauza unui scurtcircuit. Urmeaza o daună totală de 346.457 lei, survenită după ce un autovehicul a lovit un parapet şi un pilon de la un pod în Ungaria, iar apoi a luat foc si o despăgubire de 345.201 lei, achitată în cazul unui autovehicul care a lovit frontal un camion ce a frânat brusc la intrarea într-un tunel, în Elveţia. .

Pe segmentul asigurărilor de locuinţe, cea mai mare despăgubire a fost de 258.000 lei, achitată în cazul unui incendiu produs într-o locuinţă din judeţul Neamţ. Al doilea loc în clasament îl ocupă un alt incendiu care a afectat un apartament aflat la mansarda unui bloc (218.868 lei). Pe cea de-a treia poziţie se află o despăgubire în valoare de 148.611 lei, reprezentând pagube survenite în urma unui incendiu ce a afectat tot un apartament situat la mansarda unui bloc, scrie agerpres.