Anul trecut, Nissan Motor Co a preluat un pachet de control la Mitsubishi Motors Corp în schimbul sumei de 2,3 miliarde de dolari, după ce Mitsubishi Motors a fost implicat într-un scandal provocat de manipularea datelor privind consumul la o serie de autovehicule.

"O fuziune completă nu este pe ordinea de zi. Vrem că Mitsubishi să se reformeze", a declarat Carlos Ghosn la inaugurarea unei noi uzine Mitsubishi în apropiere de Jakarta (Indonezia). Ghosn a mai spus că este logic ca Mitsubishi să producă componente pentru Nissan În Indonezia.

Luna trecută, directorul operaţional de la Mitsubishi a declarat că Mitsubishi şi Nissan studiază producţia în comun de camionete în Asia de Sud-Est în ideea de a realiza economii de scară în cadrul alianţei Renault-Nissan.

Separat, directorul general de la Mitsubishi, Osamu Masuko, a estimat că peste trei ani Mitsubishi va controla 10% din piaţa auto din Indonezia, faţă de 6% în prezent. Potrivit lui Masuko în acest an vânzările Mitsubishi în Indonezia vor creşte cu aproape 40% graţie vânzărilor de vehicule de tip multi-purpose.

În ultimii ani, Indonezia a devansat Thailanda devenind cea mai mare piaţă auto din Asia de Sud-Est, aproximativ 1,1 milioane de vehicule fiind vândute anul trecut în această ţară cu o populaţie de 250 milioane de locuitori. Grupul japonez Toyota Motor Corp domină de mult timp piaţa auto din Indonezia graţie reţelei sale extinse de distribuţie.

Alianţa dintre Renault-Nissan-Mitsubishi este al patrulea producător auto din lume, după Toyota, Volkswagen AG şi General Motors. Alianţa lărgită va avea 300.000 de angajaţi în diverse părţi ale lumii, din România până în Mexic şi China, scrie agerpres