America Movil detine deja 29,77% din capitalul KPN. Grupul olandez analizeaza oferta omului de afaceri mexican. Slim s-a aratat gata sa pleasca 2,4 euro pentru o actiune, cu 20% peste pretul de inchidere a cotatiilor de joi si cu 35% mai mult decat pretul mediu din ultimele 30 de sedinte de tranzactionare bursiera.

Propunerea corporatiei mexicane vine dupa tentativa esuata a KPN de a vinde operatorul german de telefonie mobila E-Plus Mofilfunk, cu 8,1 miliarde de euro companiei spaniole Telefonica. America Movil nu a aprobat aceasta afacere, care, in opinia gigantului mexican, ar fi amplificat pierderile inregistrate in cadrul expansiunii sale economice in Europa.

America Movil a cumparat anul trecut pachetele minoritare ale KPN si Telekom Austria AG, dupa ce a epuizat toate posibilitatile de achizitii si fuziuni in America Latina, unde este cel mai mare operator de telefonie mobila, aminteste FT. In opinia expertilor, oferta lui Slim are darul de a determina Telefonica la o contrapropunere pentru protejarea tranzactiei cu E-Plus Mobilfunk.