Imobilul dispune de spatii de birouri cu o suprafata totala de 56.700 metri patrati, mai multe puncte comerciale si oficii de turism. Toate sunt oferite spre inchiriere la tarifele maxime ale orasului. Cand afacerea va fi finalizata, va deveni cea mai importanta din 2010, spun expertii.

Despre intentia sa de a-si vinde cladirea de pe Madison avenue, Carlyle Group a vorbit prima data in primvara acestui an. La acea data, blocul turn a fost estimat la 1,4 miliarde de dolari, o cifra record pentru piata imobiliara locala. Numai Google a platit mai mult pentru un astfel de imobil in 2010, cand a preluat cu 1,8 miliarde de dolari cladirea 111 Eight Avenue, cu o suprafata totala de 270.000 de metri patrati.

Cand a cumparat imobilul in 2008, Carlyle Group a platit jumatate din suma cu care o vinde acum, adica 680 de milioane de dolari. De atunci, compania a reusit sa castige inclusiv din chiriile incasate. In prezent, imobilul éste arendat de firma de retail Crate & Barrel, contractul expriand in 2019. Bloomberg scrie, citand surse, ca grupul de investitii va plati chiriasului 55 de milioane de dolari compensatii, daca noul proprietar va dori sa majoreze tariful.