Banca Comerciala Carpatica a anuntat astazi lansarea unui nou credit pe piata bancara romaneasca - APIA PNDC pentru sectorul vegetal. Creditul asigura finantarea capitalului de lucru pentru desfasurarea activitatilor curente de catre beneficiarii PNDC1 in sectorul vegetal.

PNDC1 reprezinta platile care suplimentează, din bugetul naţional, pe cele primite prin SAPS (schema unică de plată pe suprafaţă), decuplate de producţie în sectorul vegetal, pentru culturile amplasate pe teren arabil, eligibile SAPS, în cuantum de 35 euro pe hectar stabilit conform prevederilor legislative in vigoare.

Valoarea minima a creditului oferit de banca este de 10.000 lei si nu poate depasi 80% din valoarea sumei calculate conform adeverintei eliberate de APIA pentru PNDC1, iar perioada de creditare este pana la incasarea ajutoarelor de stat APIA in conturile beneficiarilor deschise la Banca Comerciala Carpatica SA, dar nu mai tarziu de 30.06.2013 (inclusiv).

“APIA PNDC pentru sectorul vegetal aduce o serie de beneficii majore, cum ar fi posibilitatea de acordare a creditului în baza adeverinţei de la APIA, fără a fi nevoie de alte garanţii. Creditul poate fi procesat pe fluxul si documentatia de intocmire a referatului simplificat. Un alt avantaj major este reprezentat de faptul ca fondul de Garantare poate garanta pana la 80% din valoarea creditului acordat de BCC. Confirmam prin lansarea noului produs increderea noastra in potenţialul agriculturii şi continuam sa susţinem permanent activitatea întreprinzătorilor din acest sector oferind conditii atractive de finantare,” a explicat Gheorghe Cismaru, director general adjunct in cadrul bancii.