In varsta de 44 de ani, Bompard conduce din 2011 firma de produse electronice de larg consum Fnac. De la listarea pe bursă în 2013, valoarea acţiunilor Fnac aproape s-a triplat. Titlurile Carrefour, care au scăzut la 14 euro la momentul numirii lui Plassat, în iunie 2012, au urcat la 32 de euro în aprilie 2015 dar de atunci sunt în declin.

Recent, surse bine informate au precizaat ca preferinţa lui Plassat in favoarea unui candidat din interiorul grupului, pentru a evita o modificare abruptă a strategiei, a fost respinsa, "In cursa au ramas mai multi candidaţi externi", au indicat sursele citate de presa franceza, precizând însă că nimic nu a fost încă decis şi că la acest moment nu a fost făcută nicio ofertă către niciunul din potenţialii pretendenti.

Printre acestia se numara inclusiv Alain Caparros, 60 de ani, care se pregăteşte să renunţe la postul de director al grupului german de distribuţie Rewe.

Nici Carrefour şi nici principalii săi acţionari, familia Moulin, care deţine magazinele Galeries Lafayette (11,51% din capitalul grupului Carrefour), Groupe Arnault, holdingul lui Bernard Arnault, directorul general de la LVMH (8,95%), familia magnatului brazilian Abilio Diniz (8,05%), nu au dorit să facă comentarii cu privire la procesul de selectare a noului CEO.

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de ţări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial şi numărul unu în Europa. În România, Grupul Carrefour numără 280 de magazine, dintre care 29 de hipermarketuri 'Carrefour', 111 supermarketuri 'Market', 43 de magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comerţ online: www.carrefour-online.ro şi 86 de magazine Billa, mentioneaza agerpres.