In luna august, noul director general al Carrefour, Alexandre Bompard, a promis ca, pana la sfarsitul acestui an, va va prezenta planul său de relansare. Intre timp insa lucrurile s-au schimbat, astfel ca luni, postul de radio BFM Business a anuntat ca totul s-ar putea amana pentru ianuarie 2018, pentru ca retailerul să evite tensiuni sociale în timpul perioadei cruciale a sărbătorilor de iarna.

Iesind la rampa, un purtatorul de cuvant al companiei a declarat ca data la care va fi dezvăluit noul plan strategic al grupului francez de distribuţie va fi comunicată "în zilele următoare". Refuzand sa intre in detalii, oficialul s-a multumit sa precizeze ca "elaborarea planului avansează cu rapiditate".

Cu peste 10.100 de magazine în 34 de ţări, Grupul Carrefour este al doilea retailer mondial şi numărul unu în Europa. În România, Grupul Carrefour numără 303 de magazine dintre care 32 hipermarketuri 'Carrefour', 218 supermarketuri (203 magazine 'Market' şi 15 magazine 'Express Orange'), 42 magazine de proximitate 'Express', 10 magazine de proximitate 'Contact', un magazin de comerţ online.