Cu o investiţie totală de 45 milioane euro, proiectul are că termen de finalizare luna septembrie 2017 şi va include peste 1.000 de apartamente şi 1.800 de panouri plasate pe terasele blocurilor. Panourile solare vor contribui la reducerea costurilor de întreţinere şi a emisiilor de gaze cu efect de seră, viitorii proprietari beneficiind în acest context de costuri zero cu energia electrică consumată pentru părţile comune ale blocurilor.

Suprafeţele apartamentelor pornesc de la 38,4 mp pentru garsoniere şi ajung până la 94 mp pentru apartamentele cu trei camere.

Fiecare bloc al complexului va fi dotat cu un sistem de generare a energiei electrice compus din 120 panouri solare fotovoltaice, plasate în şase şiruri a câte 20 panouri şi un invertor cu ajutorul căruia se realizează conversia din curent continuu în curent alternativ.

Producţia totală de energie a celor 1.800 panouri este estimată la peste 600 MWh/an. Pe lângă energia electrică produsă şi utilizată pentru asigurarea consumurilor pe părţile comune (iluminat interior/exterior, lift, pompe etc) sistemul fotovoltaic va genera şi venituri din obţinerea de certificate verzi, scrie agerpres.