Doru Crânguşi, expert Piscine Service spune ca, in ceea ce priveste valoarea unei proprietăţi dotată cu piscină, în Bucureşti cea mai scumpă zonă este cea de Nord, iar costul unei astfel de construcţii poate creşte cu aproximativ 10-15% faţă de restul zonelor din Capitală. Totusi, 'factorul determinat al valorii proprietăţii pe criteriul prezenţei unei piscine rămâne vechimea construcţiei, întrucât investiţia iniţială se poate devaloriza odată cu deteriorarea piscinei', subliniaza specialistul.

La capitolul costuri, expertii susţin că, în 2017, construcţia unui model standard de piscină îngropată cu dimensiune de 32 mp, porneşte de la 8.000 de euro, la care se adaugă preţul manoperei de instalare a piscinei (tarif de pornire de 350 de euro/mp) şi costul transportului materialelor, ce variază în funcţie de locaţia unde are loc construcţia piscinei, dar şi de complexitatea acesteia. Costurile totale de construcţie a unei piscine asimetrice cresc cu circa 20%.

Pe de altă parte, conform datelor din piaţă, există şi modele de piscine mai accesibile ca preţ, respectiv rotunde la un diametru de 3,5 metri şi o adâncime de 1,2 metri, cu o structura executată din panouri metalice din oţel şi placată cu liner, care pleacă de la 7.000 de lei.

Totodată, preţul serviciilor de întreţinere pentru orice tip de piscină cu dimensiuni de maxim 10 metri pe 5 metri poate porni de la 200 de euro/lună, în care sunt incluse şi substanţele necesare întreţinerii. Statistica de specialitate arată că, în general, lunile în care piscina este utilizată cel mai des sunt iunie, iulie şi august, până când temperatura de pe timpul nopţii scade şi apa din piscină este tot mai rece.

Construcţia de piscine pe piaţa din România a început în jurul anului 1998, iar anul trecut numărul total al proprietarilor de piscine s-a ridicat la aproximativ 4.500. Anual, se construiesc, în medie, circa 300 de piscine în toată ţara, scrie agerpres.