Temperatura medie la birou asigurată vara de aerul condiţionat este de 24 grade Celsius, plus/minus 1 grad, se arată în analiza realizată de ESOP Consulting, preluata de agerpres.

Cele mai mici costuri pe metrul pătrat cu aerul condiţionat pe timp de vară o au clădirile verzi, iar cele mai mari vilele vechi.

În 2015, răcirea birourilor pentru angajaţi în lunile de caniculă costă între 120 euro/lună, la un spaţiu de 100 metri pătraţi situat într-o vilă, până la 9.000 - 12.000 euro/lună, la un spaţiu de birouri de 10.000 metri pătraţi, existent într-o clădire de birouri de clasa A.

În unele contracte de închiriere este prevăzută inclusiv temperatura medie pe timp de vară în incinta spaţiilor de lucru, de birouri, dar de multe ori ea este lăsată la atitudinea chiriaşilor.

Temperatura medie la birou este, de regulă, de 24 grade Celsius, dar există şi excepţii, date de cultura organizaţională a fiecărei companii. Astfel, la companiile germane se practică şi o temperatură medie de 19 grade Celsius, în timp ce la companiile cu management din rândul ţărilor mediteraneene temperatura medie la birou poate fi şi de 26 grade Celsius.