Cladirea se afla la un kilometru departare de Kremlin si este pazita de „varianta rusa a Servicului national de securitate a SUA, pentru ca multi dintre localitari sunt aliatii atotputernici ai lui Putin”, afirma Bloomberg, enumerand, printre altele, numele lui Igor Sechin, Andrei Kostin, Ghennadi Timchenko si Aleksei Kudrin. Ziaristii agentiei citeaza declaratiile a „doi locatari, care au dorit sa-si pastreze anonimatul”.

Holul hotelului, foarte generos ca spatiu, are mozaic pe jos. La primul etaj se afla un bar si o sala de biliard, unde locatarii isi pot delecta oaspetii fara a-i invita in casa. Doua dintre apartamentele nelocuite sunt estimate la 50 si, respectiv, 42 de milioane de dolari, mentioneaza Bloomberg, cu referire la datele agentiilor Justified Quality Estate si Mayfair Properties. Potrivit analistului Aleksandr Pylin, sunt cele mai scumpe apartamente din Moscova, pornind de la pretul unui metru patrat.

„Cand un inalt functionar primeste un apartament, el ramane, de regula, in proprietatea statului un an, dupa care pot fi privatizate pe gratis”, spune sociologul Olga Kryshtanovskaia, catalogand aceste case „drept un mare avantaj fiscal de care elita beneficiaza din partea Kremlinului”. Potrivit agentiei de imobiliare JQ Estate, apartamentele sunt compuse, in general, din 10 camere, doua camine, un SPA cu baie turceasca si sauna finlandeza.

Fostul consilier al Kremlinului, Gleb Pavlovski, spune, la randul sau, ca potentialii cumparatori sunt oameni care, din considerente de afaceri, vor sa fie in preajma celor care iau decizii. Elita rusa, continua analistul, adora cartierele „izolate de triburi necivilizate”.