In provincia italiana Toscana se vinde o proprietate cu un conac datand din secolul al XII-lea si care se intinde pe o suprafata de 14.300 metri patrati. Casa dispune de 115 dormitoare si 100 de bai.

Potrivit The Telegraph, este cea mai mare casa din lume propusa spre cumparare. Potrivit publicatiei britanice, pretul de pornire ete de 29,3 milioane de dolari.

Conacul reprezinta o adevarata fortareata cu ziduri inalte si groase, o curte interioara si un turn.

O mare parte a incaperilor a fost redecorata in secolul al XVIII-lea, dar s-au pastrat numeroase inscriptii din evul mediu.

In salonul cu semineu mai exista, de asemenea, mobila initiala, tavanele din lemn pictat si podele originale din marmura.

In Toscana sunt foarte astfel de castele, dar foarte putine din evul mediu, mentioneaza The Telegraph, citand un agent al Sotheby's International Realty.

Potrivit site-ului therichest.com, cea mai mare locuinta privata, cu o suprafata de 200.000 de metri patrati, este resedinta sultanului Brunei.

Imobilul cuprinde 1788 de camere, 257 bani, 5 piscine, un garaj pentru 110 masini, un grajd pentru 200 de cai si sistem de aclimatizare, o uriasa sala de bal si moschee care poate primi 1,500 de oameni.

Pretul estimativ al se ridica la 2,07 miliarde de dolari.