Astfel, 41% dintre companii consideră că laptopurile trebuie înlocuite la un interval între  3 și 5 ani, iar 52%, că desktop PC-urile trebuie schimbate la aceeași perioadă.

Potrivit studiului, perioada de 3-5 ani este ideală pentru înlocuirea dispozitivelor, astfel încât acestea să nu reprezinte un risc de securitate pentru companie.

Valoarea medie a pagubei pierderii/furtului informației stocate în sistemele informatice este estimată la 37.000 de euro pe dispozitiv, cu mult față de valoarea efectivă a acestuia, estimată în medie la 1.600 de euro. Respectând această perioadă, 51% dintre companiile din România declară că își înlocuiesc laptopurile după 3-5 ani și 47% dintre ele - desktop PC-urile la același interval.

În medie, companiile cu peste 100 de angajați din România folosesc 35 de laptopuri.

Peste 90% dintre companii securizează informația prin parola de deblocare a sistemului de operare. Mai puțin de jumătate din companiile intervievate folosesc și alte forme de securizare. Există un număr mic de companii (6%) care nu utilizează deloc sisteme de protecție a datelor.

Studiul Mercury Research a fost realizat în iulie 2013, pe un eșantion de 100 de companii cu peste 100 de angajați din România, care folosesc desktop PC-uri și laptopuri în activitatea curentă.