Noile tehnologii îi determină pe români să își schimbe telefonul sau tableta o dată la doi ani. În plus, atracția acestora pentru gadget-uri și deschiderea către noutăți, influențează și obiceiurile lor de consum.

“Românii apreciază foarte mult tehnologia și caută întotdeauna cele mai noi gadget-uri. Aceștia își doresc ca smartphone-ul sau tableta pe care o cumpără să le îndeplinească o serie de cerințe: să fie ușor de folosit, să aibă funcționalități multiple, o autonomie cât mai mare a bateriei, un design plăcut, o cameră foto performantă, acces la diverse aplicații și la rețele de socializare (Facebook, Twitter, Instagram, Whatsapp etc.)”, potrivit lui Dan Dumitrescu, manager general al Elka-Oktal Group, companie care deține magazinul online Oktal.ro.

Consumatorii români sunt exigenți și, în același timp, sensibili la preț, drept pentru care aceștia vor să obțină un raport calitate – preț excelent când vor să achiziționeze un telefon inteligent sau o tabletă.

În medie, românii alocă circa 1.000 de lei pentru un smartphone la liber și 800 de lei pentru o tabletă, conform Oktal.ro.

Înainte să cumpere un astfel de dispozitiv, aceștia se documentează cu atenție, citesc multe recenzii și urmăresc forumuri, se consultă cu prietenii lor și utilizează aplicații de comparație a diverselor produse.