Presa germana a anuntat, sâmbătă, că Ecclestone, in varsta de 83 de ani, a negociat cu Parchetul un acord privind plata sumei de 100 de milioane de dolari (74 milioane de euro), în schimbul încetării procesului de la Munchen. Marti dimineata, Parchetul a declarat ca este de acord.

Dacă tribunalul va accepta aceasta propunere, omul de afaceri, care s-a declarat nevinovat, va scăpa de riscul unei condamnări. În caz contrar, el poate fi condamnat pana la 10 ani inchisoare.

Ecclestone este acuzat ca i-ar fi dat mita 44 de milioane de dolari germanului Gerhard Gribkowsky, pentru ca acesta să convingă conducerea băncii de stat BayernLB, la care lucra, să vândă drepturile comerciale ale Formulei 1 fondului de investiţii CVC Capital Partners.

In iunie 2021, Gribkowsky a fost condamnat la opt ani şi jumătate de închisoare pentru corupţie, abuz de încredere şi evaziune fiscală. După un an şi jumătate de detenţie preventivă şi opt luni de proces, el a recunoscut, în instanţa, că a primit bani de la Ecclestone.