Potrivit site-ului The Jewish Daily Forward, Ari Mandel, care s-a născut și a crescut într-o familie de evrei ortodocsi americani,  si-a schimbat viziunea asupra vieții în urmă cu aproximativ șapte ani. A renuntat la Yeshiva, si tradițiile evreiești si s-a inscris la Universitatea din New York. Acum spune că "viața de după moarte" nu  reprezinta niciun interes pentru el, motiv pentru care a decis să-si vândă locul rezervat în paradis. Oferta a fost expusa pe eBay unde de la un pret de pornire de 99 centi s-a ajuns la 100.000 de dolari.

In comentariile la oferta depusa pe eBay, acesta a explicat de ce consideră că locul sau "în ceruri" este garantat: pentru că în tinerețe a studiat Torah cu sârguință, iar în viața lui a făcut o mulțime de lucruri bune, de exemplu, a servit în Armata Statelor Unite și a salvat multe vieți după cutremurul din Haiti. 

Ari, care pe eBay apare sub numele aramaic Rachmuna Litzlon ("Dumnezeu sa ne apere"),  a mai subliniat că are șapte frați care la moartea sa vor citi cu siguranta Kadiș (rugaciune la evrei pentru ca sufletul decedatului să scape de condamnare pentru păcatele sale n.r.). De asemenea, promite să nu se întoarcă niciodată la iudaism pentru a nu pretinde astfel retrocedarea locului sau din paradis.

Într-un interviu pentru site-ul israelian Mako, Ari Mandel s-a aratat surprins când a văzut ce bataie s-a dat pe locul sau din rai pe eBay.

Cu toate acestea, Mandel nu va putea sa intre in posesia banilor deoarece eBay a anulat licitatia, afirmand că  "un loc în cer" nu este ceva tangibil care sa poata fi vandut și ca, prin urmare, încalcă regulile licitațiilor.

Ca raspuns, Ari Mandel a declarat ca administratia eBay a anulat licitatia deoarece proprietarii site-ului sunt atei.